Sastojci:
500 g pilećeg bijelog mesa
2 kašike senfa
1 kašika meda
100-150 ml soka od narandže
200 ml pavlake za kuvanje
po želji svježeg peršuna
1 kašika susama
po potrebi ulja
bibera
suvog biljnog začina
soli
2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Meso isjeći na deblje trake, začiniti po želji, preliti sa dvije kašike maslinovog ulja i ostaviti 20 minuta da odstoji. Zatim meso pržiti na malo ulja oko 15 minuta, odnosno dok sa obje strane meso ne dobije zlatnu boju (izbaciti vodu koju je pustilo meso).
Potom dodati sok od narandže, senf, susam i med. Lijepo sjediniti i krčkati na tihoj vatri dok se tečnost ne smanji. Meso preliti pavlakom za kuvanje, dodati peršun pa pržiti još pet minuta miješajući. Kao dodatak može ići pire, pomfrit, riža.
Izvor:nezavisne.com