Otkako je testenina sa feta sirom pronašla put do naših trpeza, broji kulinarski trendovi su osvojili društvene mreže.
No, ipak jedan recept se našao na prijestolju.
Riječ je o tjestenini s limunom, odnosno Spaghetti al limone, a recept za ovaj slasni ručak ili večeru vam donosimo u narednim redovima.
Sastojci:
300 g špageta
2 limuna
3 kašike maslinovog ulja
40 g maslaca
4 čehna bijelog luka
Ribani parmezan
Čili u listićima
Svježi peršun
biber
Sol
Priprema:
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, odvojite jednu šoljicu vode u kojoj se tjestenina kuhala. U tavi zagrijte maslinovo ulje, maslac i čili, dodaj sitno nasjeckani bijeli luk i nekoliko minuta pecite. Kada je bijeli luk lagano zapečen, dodajte sok dva limuna i vodu u kojoj se kuhala tjestenina te kuhajte dok ne proključa. U tavu dodajte tjesteninu, koricu dva limuna, biber i sol pa kuhajte nekoliko minuta. Tjesteninu poslužite posipanu naribanim parmezanom i listićima svježeg peršuna.
Izvor:ljepotaizdravlje.ba