SASTOJCI:
700 g mljevenog pilećeg bijelog mesa
200 g narendane tikvice (s korom)
2 jaja
50 g prezli
2 kašike isjeckanog peršunovog lista
1 ravna kašičica soli
pola kašičice kurkume
pola kašičice slatke paprike
malo šarenog bibera
PRIPREMA:
Sve sastojke pomiješajte i dobro pro-miješajte kašikom ili rukom. Od dobi-jene smjese formirajte manje ćufte i stavljajte ih na pleh obložen pek-papi-rom koji ste malo premazali uljem. Ćufte pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Pred kraj pečenja okrenuti ćuftice ka-ko bi se zapekle sa svih strana.
Napomene: Tikvicu dobro ocijedite nakon rendanja. Ukoliko ćuftice to-kom pečenja puste tečnosti (od tikvi-ca), tu tečnost odlijte i nastavite pečenje. Ćufte će se tokom pečenja smanjiti, tako da ih slobodno gusto složite u pleh, dobro će se ispeći sa svih strana.